Επενδύστε τα χρήματά σας έξυπνα και κερδίστε τη μεγαλύτερη απόδοση
11 Ιουνίου 2021
Ανταμείψτε τα “ταλέντα” με τα οφέλη της ομαδικής ασφάλισης
24 Ιουνίου 2021

Ασφαλίστε τα δεδομένα σας!

Ασφαλίστε τα δεδομένα σας!

Ασφαλίστε τα δεδομένα σας!

Σήμερα, τα δεδομένα μιας επιχείρησης μπορεί να είναι πιο πολύτιμα ακόμα και από τον πιο ακριβό εξοπλισμό, ενώ αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για τη χάραξη στρατηγικής, τη λήψη αποφάσεων και την ανάπτυξη της.
Η πανδημία του covid 19 αύξησε τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών και ενίσχυσε τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Τηλεργασία, Online συναντήσεις, απομακρυσμένη διαχείριση, mobility, e-commerce διαδικτυακές πλατφόρμες συνεργασίας, SaaS (Software as a Service), online file sharing. Οι επιχειρήσεις επένδυσαν σε νέες τεχνολογίες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες που επέβαλε η υγειονομική κρίση και απ’ ό,τι όλα δείχνουν, νέες πρακτικές ήρθαν για να μείνουν. Η αυξημένη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις αύξησε και τον κίνδυνο κυβερνοαπειλών. Κρίσιμης σημασίας θέμα, σήμερα, στην εποχή των big data, αποτελούν για τις επιχειρήσεις τα μέτρα προστασίας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Μαζί με τη γιγάντωση του ψηφιακού μετασχηματισμού παγκοσμίως επιταχύνθηκε η εγκληματική δραστηριότητα στο διαδίκτυο και αυξήθηκε, δυστυχώς, το κόστος των παραβιάσεων που σχετίζεται με τα δεδομένα. Ο πονοκέφαλος για τις επιχειρήσεις, παγκοσμίως, που φέρνουν οι συνεχείς παραβιάσεις πληροφοριακών συστημάτων και η κλοπή δεδομένων, οι οποίες μεταφράζονται σε απώλεια χρημάτων και μεγάλο κόστος σε επίπεδο εταιρικής φήμης, φαίνεται να μην έχει τέλος!

Τι λένε οι έρευνες

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου με θέμα: Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ελληνικών επιχειρήσεων 2020 και η επίδραση της πανδημίας COVID-19, κατά την περίοδο της πανδημίας, το μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών καταγράφεται στις διαδικασίες επεξεργασίας πληροφοριών ή επικοινωνίας και τις διαδικασίες οργάνωσης της εργασίας (69%). Αύξηση παρουσίασαν τα ποσοστά που σχετίζονται με την ψηφιακή παρουσία της επιχείρησης, ενώ αυξημένα ήταν και τα ποσοστά στην αλληλεπίδραση των επιχειρήσεων με τους πελάτες μέσω ψηφιακών καναλιών επικοινωνίας (33%). Η έρευνα φανερώνει ότι η πιο σημαντική ψηφιακή τεχνολογία που αναδείχθηκε την περίοδο της πανδημίας είναι το υπολογιστικό νέφος (cloud computing), με αρκετά και σημαντικά οφέλη όπως η βελτιωμένη προσβασιμότητα σε πληροφορίες, η γρήγορη ανάκτηση δεδομένων, οι αυτόματες ενημερώσεις, η διευκόλυνση της απομακρυσμένης εργασίας και η αύξηση της ασφάλειας των δεδομένων των επιχειρήσεων. Αναμενόμενο, λοιπόν, είναι οι τεχνολογίες κυβερνοασφάλειας και το υπολογιστικό νέφος να αξιολογούνται από το σύνολο των επιχειρήσεων ως οι σημαντικότερες, με ποσοστά 37% και 36%.

Τι πρέπει να κάνουν οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις για να θωρακιστούν απέναντι στο κυβερνοέγκλημα

Εταιρείες και οργανισμοί μοιάζουν ευάλωτες, ιδιαίτερα όταν η μετάβαση γίνεται υπό πίεση και υπό συνθήκες όπως μίας πανδημίας, που δε δίνουν χρόνο για λεπτομερή διαχείριση. Ευτυχώς σήμερα, αξιόπιστα ασφαλιστικά προγράμματα καλύπτουν το cyber risk και βρίσκονται δίπλα στον επιχειρηματία με λύσεις που ξεπερνούν κάθε εμπόδιο στην εξέλιξη και την ανάπτυξή του. Η ασφαλιστική αγορά δίνει λύση και ασφάλεια με εξειδικευμένα προγράμματα Cyber Risk για ηλεκτρονικούς και διαδικτυακούς κινδύνους. Οι επιχειρήσεις, αν θέλουν να διασφαλιστούν, είναι επιτακτική ανάγκη να επενδύσουν άμεσα σε τέτοιες αξιόπιστες λύσεις.
Όσο η ανάγκη για ευελιξία κινήσεων των στελεχών των επιχειρήσεων θα γίνεται πιο έντονη και η πρόσβαση στα δεδομένα της θα είναι κρίσιμη όπου και αν βρίσκονται, τόσο οι κίνδυνοι και οι απειλές στο cloud θα αυξάνονται. H χρήση αξιόπιστου λογισμικού ασφάλειας, ο εξοπλισμός σε προϊόντα πληροφορικής τελευταίας τεχνολογίας και η παρουσία τεχνικού προσωπικού με επαρκείς γνώσεις σε όλες τις νέες τεχνολογίες και τις απειλές είναι σημαντικά, αλλά δείχνουν να μην επαρκούν για να είναι μια επιχείρηση πραγματικά θωρακισμένη σε οτιδήποτε αναπάντεχο μπορεί να συμβεί στα δεδομένα της! Για να μπορέσει μία επιχείρηση να αντιμετωπίσει οτιδήποτε δυσάρεστο συμβεί τώρα ή στο μέλλον στην ψηφιακή της περιουσία χρειάζεται την ασφάλεια που προσφέρουν τα ολοκληρωμένα προγράμματα cyber risk.

Τα προϊόντα αυτά προσφέρουν:

Διαχείριση Γεγονότων / Πρώτη Αντίδραση (Αριθμός έκτακτης ανάγκης, Σύμβουλος Απόκρισης, ειδικός IT)
Νομικές Υπηρεσίες
Υπηρεσίες IT
Επαναφορά Δεδομένων
Προστασία της Φήμης
Έξοδα Γνωστοποίησης
Παρακολούθηση Πίστωσης και Ταυτότητας
Έρευνα Προστασίας Δεδομένων & Πρόστιμα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Αστική Ευθύνη για : Προσωπικές και Εταιρικές Πληροφορίες, Αστοχία Ασφάλειας, Παράλειψη Γνωστοποίησης, Κάτοχος των Πληροφοριών (Προσωπικές και Εταιρικές Πληροφορίες)
Κάλυψη Ψηφιακών Μέσων
Κάλυψη Διακοπής Λειτουργίας Δικτύου, Ζημία Διακοπής Λειτουργίας Δικτύου και Έξοδα Διακοπής Λειτουργίας Δικτύου και Μετριασμού
Κάλυψη Εκβιασμού και αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων στον κυβερνοχώρο