Μη φοβάστε να δώσετε ερεθίσματα στο παιδί σας…
31 Μαΐου 2020
7 λόγοι για να αποκτήσεις Ιδιωτική σύνταξη σήμερα
3 Ιουλίου 2020

Παιδιά και Διαδίκτυο: Πλοήγηση με ασφάλεια - Συμβουλές για γονείς

Παιδιά και Διαδίκτυο: Πλοήγηση με ασφάλεια - Συμβουλές για γονείς

Οι γονείς πρέπει να προσέχουν με το «σερφάρισμα» των παιδιών στο διαδίκτυο

Την προσοχή των γονιών όσον αφορά τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και το «σερφάρισμα» των παιδιών στο διαδίκτυο, ιδίως αυτές τις ημέρες που μένουμε σπίτι, εφιστά η Ροδούλα Καφτάκη, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Msc, ειδική σε θέματα που αφορούν στην «Ασφαλή Χρήση Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης» και δημιουργός της ιστοσελίδας  www.safekidsproject.gr.

Η Ρ. Καφτάκη μίλησε στον Αθήνα 9.84 και έδωσε συμβουλές για τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών:«Πριν χρησιμοποιήσουμε τη συσκευή πρέπει να έχουμε διαβάσει τις οδηγίες χρήσεις γιατί μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Όσο λιγότερο ασχολείται ένα παιδί μέχρι 7 ετών, με τις ηλεκτρονικές συσκευές, τόσο καλύτερο. Είναι, ωστόσο, σημαντικό να ορίζει η οικογένεια το χρόνο χρήσης της συσκευής μέσα στην ημέρα. Πρέπει όταν τελειώσει αυτός ο χρόνος, το παιδί να απομακρύνεται από τη συσκευή και να κάνει άλλες δραστηριότητες.

Οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί υπάρχουν παιχνίδια στο διαδίκτυο που είναι ακατάλληλα για παιδιά μικρής ηλικίας.

Όσον αφορά τους εφήβους, οι οποίοι ασχολούνται σχεδόν όλη μέρα τα social media. Θα πρέπει να περιοριστεί η ενασχόλησή τους αυτή, γιατί επηρεάζει τις κοινωνικές τους σχέσεις, αλλά και τις επιδόσεις στο σχολείο. Θα πρέπει οι γονείς να ενημερώνουν τα παιδιά ότι ό,τι δημοσιεύουν στα social media κοινοποιείται και υπάρχει πάντα στο διαδίκτυο».

Πηγή : alfavita.gr