Στιγμές από το 29ο Συνέδριο Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής
24 Ιουλίου 2020
Τα χρόνια νοσήματα και η ασφάλιση
18 Φεβρουαρίου 2021

Πόσο σημαντική είναι η ιδιωτική ασφάλεια για τους χρόνια πάσχοντες;

Πόσο σημαντική είναι η ιδιωτική ασφάλεια για τους χρόνια πάσχοντες;

Σύμφωνα με τον W.H.O., (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) για τα έτη 2015-2016, οι 4 κύριοι τύποι – κατηγορίες Χρόνιων Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων, είναι :

Οι Καρδιαγγειακές Παθήσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Νοσήματα, οι Καρδιακές Ανεπάρκειες, οι Ισχαιμικές Καρδιοπάθειες κ.ά.
Οι Καρκίνοι – Κακοήθεις Νεοπλασίες
Οι Χρόνιες Πνευμονοπάθειες, όπως το Βρογχικό Άσθμα και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.)
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου-2

Δεν είστε μόνοι

Τα κυριότερα Χρόνια Νοσήματα που ταλαιπωρούν τους Έλληνες είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος (πνεύμονα, παχέος εντέρου, μαστού, τραχήλου της μήτρας και προστάτη), οι χρόνιες παθήσεις πνευμόνων (άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) ο διαβήτης, η αρθρίτιδα και άλλες μυοσκελετικές παθήσεις, η οστεοπόρωση και οι χρόνιες νευρολογικές διαταραχές (Alzheimer και Parkinson).

.

Περίπου 4 στους 10 Έλληνες πάσχουν από κάποιο Χρόνιο Νόσημα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του 2017, στο γενικό πληθυσμό σε δείγμα 6.569 ατόμων, το ποσοστό των ατόμων το οποίο δήλωσε ότι έπασχε από κάποιο χρόνιο νόσημα ήταν 38%. Ωστόσο, το ποσοστό των Χρονίως Πασχόντων στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς δεν περιλαμβάνει το ποσοστό των ασυμπτωματικών ασθενών.

national-cancer-institute-U7hHC8uCXkY-unsplash

Γνωρίστε τα Προγράμματα Ασφάλισης Χρόνια Πασχόντων

national-cancer-institute-W6yy0wYV-hk-unsplash

Οι ασθενείς που πάσχουν από Χρόνια Νοσήματα έχουν εύθραυστη κατάσταση υγείας καθημερινά. Βλέπουν τα προβλήματά τους σταδιακά να πολλαπλασιάζονται, ενώ παράλληλα μειώνεται η ποιότητα ζωής τους. Ταυτόχρονα, στις σημερινές συνθήκες οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, οι ασθενείς αυτοί, πέρα από το πρόβλημα της υγείας τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και την προβληματική πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Ο ασθενής με Χρόνιο Νόσημα, ανάμεσα σε άλλα, θέλει ποιοτικές και γρήγορες ιατρικές υπηρεσίες.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια υγείας. Όμως οι Χρόνια Πάσχοντες είναι αποκλεισμένοι από την Ιδιωτική Ασφάλιση. Μέχρι πρότινος!

Για πρώτη φορά στην ασφαλιστική αγορά, για όσους πάσχουν από κάποιο Χρόνιο Νόσημα, έχει σχεδιαστεί το κατάλληλο πρόγραμμα για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Πλέον κανείς δεν μένει αποκλεισμένος από την ιδιωτική ασφάλιση, ενώ μέσα από μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας οι Πάσχοντες Χρόνιων Νοσημάτων μπορούν να απολαύσουν το προνόμια της, άμεσα, ποιοτικά και ανθρώπινα. Δείτε τις παροχές...