Η ιδιωτική ασφάλιση στον παλμό της κοινωνικής πραγματικότητας
3 Ιουλίου 2020
Covid-19: Γιατί αξίζει να έχεις Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας σήμερα;
3 Ιουλίου 2020

Ι.Αδαμόπουλος: Οι ασφαλισμένοι πρέπει να επιλέγουν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή για κάθε ασφαλιστική τους ανάγκη

Ι.Αδαμόπουλος: Οι ασφαλισμένοι πρέπει να επιλέγουν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή για κάθε ασφαλιστική τους ανάγκη

Ο Ιωάννης Αδαμόπουλος είναι διευθυντής γραφείου της Εθνικής Ασφαλιστικής, που πρωταγωνιστεί στην αγορά των πετυχημένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων για το επάγγελμά του, το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης , τους ασφαλισμένους αλλά για όσους θα ήθελαν να κάνουν καριέρα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση .

Δείτε τι μας απάντησε στις ερωτήσεις που του θέσαμε :
Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή?
ΑΠ : Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι η υπομονή, η επιμονή, η όρεξη για δουλειά και η διάθεση για διάκριση. Να είναι ανταγωνιστικός και να θέλει να πετύχει σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον. Να μπορεί μέσα από βασικές λειτουργίες να δημιουργεί αγορές. Στο γραφείο μας καθώς επίσης και στην Επιθεώρηση \ Φουφόπουλου, όπου ανήκω, δίνουμε μεγάλη βάση σε όλα τα παραπάνω και ενισχύουμε τους συνεργάτες προς αυτή την κατεύθυνση.

Πόσο σημαντικό είναι για τον ασφαλισμένο να επιλέγει ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και όχι εναλλακτικούς τρόπους ασφάλισης, όποια και να είναι η ασφαλιστική κάλυψη που έχει ανάγκη?
ΑΠ: Η προσωπική επαφή μέσα από την σωστή καταγραφή αναγκών και οι λύσεις που θα του δοθούν με βάση τα στοιχεία που θα αξιολογηθούν είναι από τα δυνατά σημεία της επιλογής ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και όχι άλλων εναλλακτικών τρόπων ασφάλισης , εδώ επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με μελέτες σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτό είναι που ζητάει και ο καταναλωτής.

Η μείωση του αριθμού των ασφαλιστικών εταιριών η συγκέντρωση των μεριδίων αγοράς στους μεγάλους παίκτες θα επηρεάσει στο μέλλον την δουλειά του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή ?
ΑΠ: Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής θα πρέπει να γίνεται μέρα με την μέρα καλύτερος και να μπορεί να έχει σωστές υπηρεσίες προς τους πελάτες του.
Στο γραφείο λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο όπου στο μέλλον άσχετα με την σημερινή κατάσταση να βγαίνουν ικανά στελέχη με γνώση, εμπειρία επενδύοντας σε αυτούς μέσα από διαρκή εκπαίδευση.
Δεν φοβόμαστε την επόμενη μέρα γιατί έχουμε εξοπλιστεί με αυτά τα χαρακτηριστικά και μπορούμε να τα καταφέρνουμε σε δύσκολες συνθήκες καθώς επίσης να πρωτοστατήσουμε στην αγορά ανοίγοντας τον δρόμο και σε νέους και σε παλιούς συνεργάτες, έχοντας όραμα και συγκεκριμένο πλάνο (στόχο) που ακολουθούμε.

Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου?
ΑΠ: Θα τον ενθάρρυνα αρκεί να διέθετε όλα αυτά τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος καθώς και όλα τα εφόδια σαν άνθρωπος και σας χαρακτήρας.
Δίνουμε μεγάλο βάρος στην επιλογή των νέων συνεργατών, διότι επενδύουμε στο μέλλον, επιτυγχάνοντας το μέγιστο δυνατό των δυνατοτήτων του μέσα από συνεχή εκπαίδευση και παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, ώστε να μπορεί να γίνει ικανός επαγγελματικά και να βελτιώνει τις ικανότητές του. Μας ενδιαφέρουν άνθρωποι ικανοί που μπορούμε να τους βοηθήσουμε να ξεκινήσουν μια δυνατή καριέρα γεμάτη επιτυχίες.
Οι καταναλωτές πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στις ασφαλιστικές εταιρίες και στην ιδιωτική ασφάλιση και γιατί?
ΑΠ: Θεωρώ ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι μονόδρομος διότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία της πολιτείας και στον σωστό προγραμματισμό των οικονομικών των ιδιωτών και των επιχειρήσεων. Μόνο μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης θα μπορείς να οργανώσεις σωστά την σύνταξη σου χωρίς εκπλήξεις καθώς επίσης και το επίπεδο εξυπηρέτησης και τον τρόπο που θα νοσηλεύεσαι.
Πείτε μας δύο λόγια για την εταιρία που εκπροσωπείτε και την επιτυχία του γραφείου σας ?
ΑΠ: Τα τελευταία 5 έτη στην Εθνική Ασφαλιστική οι πρώτες θέσεις των συνεργατών που βραβεύονται, καλύπτονται από συνεργάτες του γραφείου.
Σε αυτό βοηθάει το κλίμα του γραφείου, η εκπαίδευση , τα προϊόντα, το σέρβις που απολαμβάνει ο πελάτης και η διαφορετική προσέγγιση στις ανάγκες του δίνοντας εξατομικευμένες λύσεις.
Έχουμε μάθει ότι για να έρθει το αποτέλεσμα πρέπει να δουλέψεις σκληρά χωρίς όρια και με έξυπνο τρόπο.
Επαγγελματικό Βιογραφικό :
Ο Ιωάννης Αδαμόπουλος ,έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και έχει κάνει master στα χρηματοοικονομικά στο ΠΑ.ΠΕΙ.
Βρίσκεται στον ασφαλιστικό χώρο από το 1993 και έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από την Limra (Ciam)-MDRT –IXOΣ και άλλες εταιρίες.

Πηγή: asfalisinet.gr