Η ασφαλιστική αγορά: Από το χθες, στο αύριο
3 Ιουλίου 2020
Βράβευση για τον Ι. Αδαμόπουλο και τους συνεργάτες του από την Εθνική Ασφαλιστική
3 Ιουλίου 2020

"Να αντισταθούμε στον διωγμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας"

"Να αντισταθούμε στον διωγμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας"

Του Γιάννη Αδαμόπουλου 

Αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία μου, ως Οικονομολόγου/ Σύμβουλου Επιχειρήσεων και Διευθυντή Γραφείου Ασφαλιστικής Εταιρίας αποφάσισα να συμμετέχω στις εκλογές του ΕΕΑ, με την Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών του Νίκου Λεβετσοβίτη.

Παρουσιάζοντας τις απόψεις και τις θέσεις μου σχετικά με τον ρόλο του ΕΕΑ και την αναβάθμισή του, το πρώτο που επιθυμώ να τονίσω είναι ότι σήμερα τα οξυμένα προβλήματα της αγοράς απαιτούν μια νέα θεώρηση και προσέγγιση.   

Σκοπός μας είναι να αντισταθούμε σε μια εποχή που η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι υπό διωγμό. Σε μια εποχή όπου καλούμαστε όλοι να αποκαταστήσουμε την θέση μας στην οικονομική ζωή της χώρας με πράξεις.

Οι προσωπικές μου θέσεις, όπως και της Ανανεωτικής Κίνησης Επαγγελματιών, αντιτίθενται ριζικά στον εφησυχασμό και στους συμβιβασμούς και εμπεριέχει προτάσεις εκσυγχρονισμού του με καινοτόμα συστήματα μηχανογράφησης και άμεση πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μέσα σε ένα σύγχρονο, φιλικό και αποτελεσματικό ΕΕΑ, για την γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των μελών μας, δημιουργώντας νέα υποκαταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κάθε δυνατής πηγής χρηματοδότησης τόσο σε startup επιχειρήσεις όσο και σε αναπτυσσόμενες, αποτελεί σημαντική θέση μου για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Ενημερώνουμε, καθοδηγούμε και συμβουλεύουμε κάθε νέο επιχειρηματία με την παροχή Νομικών, Ασφαλιστικών και Φοροτεχνικών συμβουλευτικών υπηρεσιών. Καθιερώνουμε τον Τραπεζικό Σύμβουλο για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία.

Θεωρώ απαραίτητη την θέσπιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για επιχειρηματίες και τους εργαζόμενούς τους. Η εποχή μας και η επείγουσα ανάγκη τόνωσης της Ελληνικής Οικονομίας απαιτούν τη δημιουργία και την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων. 

Ο πολύ σημαντικός αυτός στόχος μάς ωθεί στη δημιουργία, για πρώτη φορά, Ολοκληρωμένου Προγράμματος Πιστοποίησης Επαγγελματιών.

Οι νέες επιχειρήσεις χρειάζονται καθοδήγηση στην ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών πλάνων, ενώ παράλληλα η προώθηση των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας στη λειτουργία τους, αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους μου. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει ν’ αποκτήσουν πρόσβαση στα σύγχρονα επιχειρηματικά εργαλεία και στην εκπαίδευση για την χρήση τους. Επιπλέον, με τον συντονιστικό ρόλο που σκοπεύουμε να αναλάβουμε στην Επιχειρηματική Δικτύωση με προγράμματα Clustering, στοχεύουμε στην επιχειρηματική εξωστρέφεια.

Θα πρέπει να αντισταθούμε στις πολιτικές που εξοντώνουν με φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα τον κλάδο μας, ώστε να συνεχίσει να είναι το οξυγόνο της ανάπτυξης και της οικονομίας μας.  

Είμαστε εδώ για να αποδώσουμε στο ΕΕΑ τον ρόλο που του αξίζει.

*ο κ. Γιάννης Αδαμόπουλος είναι υποψήφιος στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με τον συνδυασμό  "Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών"